Adidas ZX Flux Womens

Als een hardloopschoen je 25 procent sneller maakt, zou het dan fair zijn om hem in een race te dragen? Hoe zit het met 10 procent? Of 2 procent? De Nike Zoom Vaporfly Adidas ZX Flux Womens 4% – een springerige, Adidas Stan Smith Womens dure schoen die een jaar Nike Internationalist Damengeleden voor het publiek werd uitgebracht – werpt deze vragen op als geen schoen in de recente geschiedenis van de lange afstand.

Nike zegt dat de schoenen ongeveer 4 procent beter zijn dan sommige van de beste raceschoenen, zoals gemeten aan de hoeveelheid energie die hardlopers besteden tijdens het hardlopen. Dat is een verbazingwekkende claim, een efficiencyverbetering van bijna zes minuten tot een drie uur durende marathonloper, of ongeveer acht minuten tot een vier uur durende marathonloper.

En het kan een nauwkeurige zijn, volgens een nieuwe analyse door The New York Times van racegegevens van ongeveer 500.000 marathon- en halve marathonlooptijden sinds 2014.

Met behulp van openbare raceverslagen en schoenrecords van Strava, een fitness-app die zichzelf het sociale netwerk Nike Air Zoom Pegasus 35 Femme voor atleten noemt, Nike Air Max 90 Womens ontdekte The Times dat Nike Air Max 270 Femme hardlopers in Vaporflys 3 tot 4 procent sneller renden dan vergelijkbare hardlopers die andere schoenen droegen, en meer dan 1 procent sneller dan de de snelste raceschoen.

We ontdekten dat het verschil niet werd verklaard door snellere hardlopers die ervoor kozen om de schoenen te dragen, door hardlopers die ervoor kozen om ze te dragen in lichtere races of door hardlopers die overstapten op Vaporflys na het uitvoeren van meer trainingsmijlen. In plaats daarvan suggereert de analyse dat een hardloper die Vaporflys draagt in een race tussen twee marathonlopers van hetzelfde vermogen een echt voordeel zou hebben ten opzichte van een concurrent die deze niet zou dragen.

Een onyx-podium vangt vlam en drie performers, gesilhouetteerd in de vuurzee, beginnen te zingen van achter de vlammen. Je kunt de stem Nike Air Zoom Mariah Flyknit Racer Femme van Kanye West horen,Nike Air Max 90 Hombre Rojas maar je kunt zijn gezicht niet onderscheiden. De eerste glimp van hem, uit het vuur stekend, is een schoen.

Maar niet zomaar een schoen: met name een witte Adidas Ultra Boost, die tot nu toe – de Billboard Music Awards in mei 2015 – nooit in het openbaar is gedragen.

West begint zijn volgende nummer en springt door de vlammen. Hij is helemaal in het zwart gekleed, behalve de twee witte Ultra Boosts, die als uitroeptekens in de lucht hangen. “Wat gebeurt er nu? Elke winkel die [Ultra Boosts] had binnen een uur gewist, “zegt Yu-Ming Wu, oprichter van het schoenencultuurnetwerk Sneaker News, met slechts een vleugje overdrijving.

Posted in Games