Nike Air Max 95 Womens

In 1998 introduceerde Nike de Tuned 1, ook wel bekend als de TN. Nike Air Max 95 Womens Nike’s creatieve regisseur Sean McDowell bedacht de schoen nadat hij palmbomen had gesilhouetteerd met een zonsondergang op vakantie. In Australië werd deze zonsonderganggradiënt geïnterpreteerd als een tweekleurige Nike Air Pegasus 83 Donna spuitverf die vervaagde, waarna een reeks boos uitziende aders de TN zijn kenmerkende “geribbelde” look gaf. Voor mij en mijn vrienden, die in de buitenwijken van Melbourne wonen, werd TNs onmiddellijk het product van onze omgeving.

Wanneer mijn vader me naar zijn schoenenstalling in de Dandenong-markt bracht, waren er altijd een paar rammelaars die ons Nike Cortez Womens vroegen of we TN’s hadden opgeslagen. Het was begin 2000, en deze groezelige klanten droegen misschien verweerde gezichten en enkelmonitors, maar ze wiegden ook de nieuwste kits waar een station waar rondhangers van konden dromen. Drukknoop Nike Air Max 90 Femme Noir Adidas tracks, Sergio Tacchini spray jackets, heuptassen en Nike TNs-rechtstreeks uit de doos.

Het stevige prijskaartje van $ 240 en het agressieve uiterlijk van de schoen plaatsten het meteen op een gouden sokkel. Ik herinner Nike Air Presto Femme me dat ik de laatste kleuren harder achterna zat dan al mijn tienerverminkingen bij elkaar. Het eerste paar dat ik ooit kocht was zwart met groene swooshes. Ze hadden een halve prijs bij Footlocker en een maat te klein, maar ik zei tegen mijn vader dat ze perfect bij elkaar pasten. Het was alle pijn waard. De giftige groene aderen die zich in hard plastic om de Nike Air Max 90 Womens schoen wikkelden, weergalmden het gevoel van een vergiftigd karkas. De schoenen waren een embleem van een doffe anarchie, een subtiele luchtaanval op je leeftijdsgenoten dat je “het goed deed” van de straat af. Toen je TNs droeg, werd je onderdeel van een ondergrondse beweging die werd bestuurd door de overblijfselen van DMX, de Slim Shady EP en graffiti-cultuur.

Voor TNs, herinner ik me niet dat iemands schoenen complimenten ontvangen. De hele Nike Air Max 2017 Mujer sneakergeestbeweging was ongelooflijk nichemarkt, dus het was of je opviel met je TN’s of niet. Het was ook de enige keer dat jonge larrikins iets deden waardoor ze meer steun kregen van jongens dan van meisjes. De meeste meisjes leken TN’s te haten en dachten dat het dragen van hen een volledig genotzuchtige onderneming was.

Tegenwoordig worden TN’s net Adidas Eqt Support Adv Womens zo hard verkocht in de buitenwijken, maar hun verklaring is verschoven naar iets ironischer. Tegenwoordig worden ze gedragen door jongens die de sportchique uit de jaren 90 opnieuw inzetten met het Kappa-jack van hun vader en een Nautica-pet. En toch, aanbidding voor de schoenen is net zo vroom als het ooit was.

Om deze liefde voor de Nike TN binnen te krijgen, vroeg ik mensen om foto’s te sturen van hun gewaardeerde collecties. We spraken over de verschuivende TN-cultuur en hoe het voelde om hun eerste paar te rocken.

Posted in Games