Nike Air Zoom Pegasus 35 Damen

Er is geen grotere franchise in de geschiedenis van Nike sneaker tech dan Air Max. Het ontstaan van Nike Air Max 90 Mujer Visible Air in 1987 heeft het script helemaal omgedraaid over hoe demping werd bekeken – letterlijk. Sindsdien Nike Air Zoom Pegasus 35 Damen heeft de grote bubble-fam constant geïnnoveerd dankzij de obsessie van Nike met een een-op-een-rij met de line-up van jaar tot jaar. De Air Max 270 is nog maar één stap verwijderd van conventie en is het eerste lid van de club dat puur is ontworpen om comfort te bieden tijdens de dagelijkse sleur. Tijd om de 270-versie één revolutie tegelijkertijd af te breken.

Voordat we ons verdiepen in de bijzonderheden, zullen we een stukje historische context plagen. Teruggaand naar het midden van de jaren ’70, werd het concept van luchtvering oorspronkelijk ontwikkeld door NASA-ingenieur Frank Rudy. Zijn kennis van het ruimtetijdperk van het Apollo-project naar hardloopschoenen ombuigend, werd Nike Air Max 90 Hombre Negras Rudy’s visie van luchtige luchtzolen gecoöpteerd door Nike, die de techneut wegstopte in de middenzool Nike Air Odyssey Dámské van schuim van de Tailwind-renner in 1978.

Lucht zou voor het volgende decennium onzichtbaar blijven. Beroemd vanwege de onthulde werking van het Centre Pompidou in Parijs, was het Air Max 1-ontwerp van Tinker Hatfield uit 1987 de eerste die de sappige bubbel uit zijn schuimende randen liet gluren.

Jaar na jaar evolueerde Visible Air. De Air Max 95 heeft meerdere bubbels geïntroduceerd. De Air Max 180 heeft het gasvormige membraan volledig rondom de buitenzool blootgelegd in een boog van 180 graden. De Air Max 93 gewikkeld rond de hiel, terwijl de Air Max 97 helemaal van de teen naar de hiel strekte zonder onderbreking. De Air Max 360 schakelde de schuimmidszolen helemaal weg, met behulp van een radicaal kooisysteem Adidas Superstar Mujer om de luchtbed te benutten. In 2017 arriveerde de ultieme verklaring. VaporMax presenteerde een platform dat Nike Air Max 90 Donna een zuivere, onvervalste airbag was. Gedurende tientallen jaren van lineaire progressie verloor Nike het erfgoed van Air nooit uit het oog toen ze de toekomst tegemoet bleven.

Vanuit een archivistisch perspectief vertoont de Air Max 270 een opvallende gelijkenis met de 180 en 93, waardoor het een comfortabele vertrouwdheid heeft die haaks staat op zijn futuristische proporties. Qua ontwerp heeft de slanke, sokachtige bovenkant de hints van de elastische binnenhoes die voor het eerst op de 180 verscheen. De uitpuilende hiel is geïnspireerd op de Air Max 93, die een nieuw productieproces voor de blaasproductie Nike Air Pegasus 83 Donna uitvoerde om de prominente achteraan gemonteerd kussen.

Volgens Dylan Raasch, die het ontwerpteam van Nike Air Huarache Femme Air Max 270 leidde, was de grootste uitdaging simpelweg het ontwerpen van zo’n torenhoge hieleenheid. In eerdere iteraties was demping gericht op snelheid en prestaties, dus het was beter om de voet dichter bij de grond te houden voor maximale stabiliteit. Omdat de 270 alles te maken had met maximaal comfort, vereiste het een grotere verplaatsing onder de hiel voor een verhoogde mate van comfort. De bergtas die Raasch bedacht heeft, is een imposante 32 mm hoge – een volledige 15% groter dan elke vorige Air Max. Het resultaat is een trampoline-achtige rit die zorgt voor een meer uitgesproken overgang tussen hiel en teen.

Posted in Games